Strokovni kot

Izobraževanje │ Preventivna konservacija del na papirju

Vodnikova domačija Center in Center ilustracije, Stritarjeva 7, Ljubljana

V sredo, 29. marca, ob 11.00 vabimo na brezplačno predavanje s področja preventivne konservacije del na papirju.

Na predavanju bomo spoznali lastnosti papirja, njegove najpogostejše poškodbe ter primerno opremo in materiale za razstavljanje, arhiviranje, konserviranje in restavriranja del na papirju. Ob tem pa se bomo seznanili z vzorci pravilne opreme in ob konkretnih primerih izvirnikov videli primere poškodb.

Predavanje vodi Tina Buh, kons. rest. svetovalka v Narodni galeriji.

Prijave na info@centerilustracije.si.

Več o predavanju

Strokovni kot

Izobraževanje │ Podpisovanje, označevanje in številčenje del

Poznavanje osnov signacije umetniških del je pomembno in na področju ilustracije se pogosto sprašujemo, kako ustrezno in z enotnimi pravili signirati original, omejeno serijo in neomejeno serijo ilustracij.

Center ilustracije v torek, 25. oktobra, ob 18.00 vabi na kratko brezplačno predavanje, na katerem bomo predstavili pravila signiranja grafičnih listov, ki jih uporabljamo tudi na področju ilustracije.

Predavanje pripravlja in vodi Admir Ganić, magister grafike. 

Več o predavanju

Strokovni kot

Izobraževanje │ Seminar s področja avtorskega prava za ilustratorke in ilustratorje

Poznavanje osnov avtorskega prava je pomembno za ustvarjalce in ustvarjalke, ki se med temeljnimi pravili avtorskega prava in upravljanjem s pravicami pogosto težko znajdejo. Zato smo pripravili in nudimo brezplačni seminar v 3 sklopih, ki se bo odvijal ob torkih v oktobru. Po potrebi bo dopolnjen z dodatnimi svetovalnimi urami.

Seminar in svetovanja pripravlja in vodi odvetnica Urša Chitrakar.

Več o izobraževanju

Strokovni kot

V branje │ Alan Male: Illustration A Theoretical and Contextual Perspective

Knjiga Alana Malea: Illustration, A Theoretical and Contextual Perspective, ki je izšla pri angleški založbi Bloomsbury Publishing, obravnava širino in številne uporabe raznolike ilustratorske discipline, vse od razvoja do vlog ilustracije danes. Priporočamo v branje!

Povezava do nakupa