Dogodki

Razstava │ Milanka Fabjančič: ILUZIONISTKA

16. marec–14. april 2023

OBRAT, Trgu revolucije 9, Maribor

Akademsko slikarko Milanka Fabjančič poznamo po virtuozni risbi, s katero ustvarja in gradi magične svetove. Pregledna razstava prinaša segmentiran, a poglobljen vpogled v avtoričino delo, ilustracije, animacije in celo objekte.

Odprtje razstave je v četrtek, 16. marca ob 19.00.

Več o razstavi

Dogodki

Vodstvo po razstavi │ TU NAS NAJDETE

Vodnikova domačija Center in Center ilustracije, Stritarjeva 7, Ljubljana

V soboto, 18. 3. opoldan vabimo na brezplačno vodstvo po skupinski razstavi mlade ilustracije TU NAS NAJDETE, ki je na ogled v Centru ilustracije (v središču mesta na Stritarjevi 7, Ljubljana) še do nedelje, 2. aprila.

Po razstavi vodita kuratorki Ajda Ana Kocutar in Lara Mejač.

Več

Dogodki

Video serija │ Poglej to! ILUSTRACIJE, KI SO ZAZNAMOVALE, 2. del

Ob 8. marcu objavljamo drugi del iz serije kratkih videov, kjer poznavalke in poznavalci predstavljajo ilustracije, ki so jih zaznamovale.

Tokrat ilustratorka Eva Mlinar predstavlja ilustracijo francoskega umetnika Gustava Doréja, katero je leta 1866, v tehniki lesoreza, ustvaril za svojo ilustrirano izdajo Biblije.

Vabimo k ogledu!

Dogodki

Razstava │ Ljubljanski trópi 2023: razstava študentov ilustracije

9.–23. marec 2023

Botančni vrt UL, Ljubljana

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje in Botanični vrt Univerze v Ljubljani vabita na razstavo botaničnih ilustracij, ki so jih ustvarili študentje in študentke oddelke za ilustracijo.

Odprtje razstave je 9. marca, ob 18.00, v tropskem rastlinjaku Botaničnega vrta.

Več o razstavi

Dogodki

Osmomarčevska pop-up prodajalna knjig in ilustracij

1.–8. marec 2023
Vodnikova domačija Center, Stritarjeva 7, Ljubljana

Center ilustracije in Pisarna Ljubljana, Unescovega mesta literature ob 8. marcu z začasno prodajalno spodbujata k nakupu knjig in ilustracij avtoric.

Izbirate lahko med 70 knjižnimi naslovi avtoric domačih založnikov s področja leposlovja, humanistike, stripa, klasik in manj znanih naslovov ter knjižnih novosti in med ilustracijami 18 ilustratork izvirnikov in omejenih serij.

Dogodki

Knjižni sejem v Bologni

6. marec–9. marec 2023
Bologna, Italija

V Bologni pravkar poteka 59. knjižni sejem otroške in mladinske literature, na katerem bo prihodnje leto Slovenija častna gostja. Sejma so se udeležile domače založbe Mladinska knjiga, Morfemplus, Malinc, Miš, Pivec in Sodobnost International, skupno slovensko stojnico pa je pripravila Javna agencija za knjigo republike Slovenije.

Več o sejmu

Dogodki

Razstava │ Maja Poljanc: Bajeslovne živali v slovenski ljudski pripovedi

7. marec–9. april 2023

Hostel Celica, Ljubljana

Maja Poljanc, predstavnica avtorjev mlajše generacije, vabi na ilustratorski sprehod po zbirki bajeslovnih bitij v prepoznavnem slogu, prežetem z elementi ljudske folklore.

Odprtje razstave je v torek, 7. marca ob 18.00.

Več o razstavi

Dogodki

Razstava │ Prvenci svetlobe: razstava mladih perspektivnih umetnikov do 35. leta starosti

8. marec–8. april 2023

Galerija ZDSLU, Ljubljana

Zveza slovenskih likovnih umetnikov vsakoletno pripravlja razstavo mladih umetnikov. Dela 29 ustvarjalcev je za aktualno razstavo na podlagi javnega razpisa izbrala kustosinja Kristina Prah..

Odprtje razstave je 8. marca ob 18.00.

Več o razstavi

Dogodki

Razstava │ Matija Medved x Fabula

1. marec–30. marec 2023

DobraVaga, Ljubljana

Matija Medved, v slovenskem in tujem prostoru prepoznaven ilustrator mlajše generacije, v prostorih DobreVage predstavlja ustvarjalni proces ilustriranja knjižne zbirke Fabula; pot med ilustracijo in literaturo.

Odprtje razstave je v sredo, 1. marca ob 19.00.

Več o razstavi

Dogodki

Razstava │ TU NAS NAJDETE

16. februar–2. april 2023
Vodnikova domačija Center in Center ilustracije, Stritarjeva 7, Ljubljana

Razstava, ki ju kurirata Lara Mejač in Ajda Ana Kocutar, predstavlja 22 ilustratork in ilustratorjev mlajše generacije, ki v svojih delih na tem področju delujejo z raznolikimi pristopi.

Sodelujoči: Jure Brglez, Matic Brinc, Tjaša Cizej, Peter Ferlan, Veronika Hozjan, Hana Jesih, Jaka Juhant, Zala Kalan, Ema Kobal, Petra Korent, Janja Kosi, Alin Kostiov, Gašper Kunšič, Luka Lavrenci, Matija Medved, Eva Mlinar, Neo Nor, Tereza Prepadnik, Maruša Račič, Ana Lucija Šarić, Dorijan Šiško, Lea Zupančič

Odprtje prve razstave Centra ilustracije je v četrtek, 16. 2., ob 18h.