Javni pozivi

Ministrstvo za kulturo │ Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za delovne štipendije, ki so namenjene samozaposlenim v kulturi, rojenim leta 1986 ali kasneje. Predvidoma bo podeljenih 31 štipendij v višini 5000 evrov bruto.

Rok za prijavo: 13. februar 2023

Razpisna dokumentacija

Javni pozivi

ZDSLU │ Razpis za razstavo mladih umetnikov

Zveza slovenskih likovnih umetnikov vabi mlade umetnike (do 35. leta) k sodelovanju na skupinski razstavi, ki bo potekala med marcem in aprilom 2023. Avtorji lahko sodelujejo z enim umetniškim delom po lastni izbiri, pri čemer bodo v društvu naredili ožji izbor del, primernih za razstavo.

Rok za prijavo: 6. februar 2023

Besedilo razpisa

Javni pozivi

Ilustratorsko tekmovanje │ Jackson’s Painting Prize

Jackson’s Painting Prize 2023 je mednarodno tekmovanje, ki k sodelovanju vabi slikarje in ilustratorje. Ti lahko sodelujejo s slikarskimi ali risarskimi deli, razvrščenimi v različne vsebinske kategorije – zoologija, portret, krajina ipd.

Rok za prijavo: 1. marec 2023

Več

Javni pozivi

Ilustratorsko tekmovanje │ Hiii Illustration

Hiii illustration, mednarodno ilustratorsko tekmovanje, odpira poziv za sodelovanje v štirih različnih kategorijah. Sodelujejo lahko avtorji iz vsega sveta z ilustracijami iz zadnjih dveh let. Strokovna komisija bo izbrala enega absolutnega zmagovalca, 20 zmagovalcev v posameznih kategorijah in 100 avtorjev, ki bodo prejeli častna odličja.

Rok za prijavo: 31. marec 2023

Več

Javni pozivi

Natečaj │ Krovna ilustracija festivala Sonica

Rok za prijavo: 15. januar 2023

Festival SONICA vabi mlade vizualne ustvarjalce k sodelovanju na javnemu natečaju za krovno festivalsko ilustracijo/animacijo, ki bo služila kot osnova za celostno grafično podobo prihodnje edicije ljubljanskega festivala eksperimentalne in elektronske plesne glasbe ter zvočne umetnosti. 

Več

Javni pozivi

Javni poziv │ Virtual Illustrators Wall

Rok za prijavo: 12. februar 2023

Knjižni sejem v Bologni že četrto leto zapored spodbuja ilustratorje, da svoja dela predstavijo na virtualni platformi sejma. Tako imenovani digitalni zidovi predstavljajo neskončno vizualno polje, v katerem se lahko predstavijo tako uveljavljeni ilustratorji, kakor tudi mladi ustvarjalci.

Več

Javni pozivi

Odprte prijave │ World illustration awards 2023

Rok za prijavo: 14. februar 2023

Mednarodno tekmovanje World Illustration Awards vsakoletno prikazuje odlična dela ilustratorjev iz vsega sveta. Ilustratorji lahko svoja dela oddajo v različnih kategorijah, prireditelj (AOI / Association of illustrators) pa poleg nagrajencev tradicionalno objavi tudi širši in ožji izbor kakovostnih ilustratorjev, kar pripomore k njihovi mednarodni prepoznavnosti.

Več o tekmovanju

Prijavni obrazec

 

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ Young botanical artist competition

Rok za prijavo: 30. april 2023

Tekmovanje Young botanical artist competition vabi k prijavam ilustratorje med 16. in 25. letom, ki lahko prispevajo svoja dela iz področja botanike v različnih formah (med drugim tudi v tridimenzionalni obliki). Mednarodna strokovna žirija bo izbrala zmagovalce v različnih kategorijah, ki bodo poleg promocije del prejeli tudi denarne nagrade.

Več o natečaju

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ Silent book contest 2023

Rok za prijavo: 5. februar 2023

Italijanska založniška hiša Carthusia Edizioni razpisuje mednarodni natečaj za slikanico brez besedila, na katerem lahko sodelujejo vsi ilustratorji, ki pravočasno pošljejo predloge avtorskih slikanic v predpisani (digitalni) obliki. Strokovna žirija bo med prispelimi deli izbrala od 8 do 14 finalistov, katerih predloge slikanic bodo razstavljene na knjižnem sejmu v Bologni. Zmagovalna slikanica bo oktobra 2023 izdana pod okriljem založbe Carthusia Edizioni.

Več

Javni pozivi

Javni razpisi Ministrstva za kulturo │ Področje umetnosti in delovne štipendije

Ministrstvo za kulturo je objavilo javne razpise za izbor kulturnih projektov na področjih uprizoritvenih, glasbenih in vizualnih umetnosti ter za dodelitev delovnih štipendij na področju umetnosti za leto 2023.

Rok za prijavo je 14. november 2022.

Razpisna dokumentacija