Javni pozivi, Strokovni kot

RAZPIS │ 15. Slovenski bienale ilustracij

Odprt je razpis za 15. Slovenski bienale ilustracije, ki ga organizira ZDSLU, Sekcija ilustratorjev v sodelovanju z Galerijo Cankarjevega doma. V okviru bienala so podeljene tudi najvišje nagrade za ilustracijo v slovenskem prostoru, nagrade, plakete in priznanja Hinka Smrekarja.

Rok za prijavo: 𝟮𝟰. 𝟵. 𝟮𝟬𝟮𝟰.

📷Lila Prap, Pelikan (2018) iz knjige Ptiči?! (Založba Mladinska knjiga, 2019), prejemnica nagrade Hinka Smrekarja na 14. SBI.

Javni pozivi

Poziv │ Golden Pinwheel Young Illustrators Competition

Rok za prijavo: 11. junij 2023

Golden Pinwheel Young Illustrators je mednarodno tekmovanje na področju ilustracije, ki poteka vsako leto v okviru Kitajskega mednarodnega knjižnega sejma za otroke (CCBF). Namenjen je ilustratorjem mlajše generacije (16-39 let), ki lahko sodelujejo s poljubno serijo ilustracij.

Več o pozivu

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ 3×3 International Illustration Show

Rok za prijave: 5. april 2024

Odprte so prijave za sodelovanje na 21. ediciji 3×3 International Illustration Show. Poleg ilustratorjev na vseh stopnjah kariere se lahko s svojimi deli, ki so nastala v zadnjem letu, prijavijo tudi umetniški direktorji, grafični oblikovalci, pedagogi, študentje, uredniki, založniki.

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ iJungle Illustration Awards 2024

Rok za prijavo: 24. oktober 2024

iJungle Illustration Awards je mednarodno ilustratorsko tekmovanje namenjeno ilustratorjem, študentom in organizacijam s področja ilustracije. Sodelujete lahko z deli, ki so nastala in bila objavljenja med letoma 2021 in 2024. Zmagovalce bo izbrala žirija ilustratorjev in umetniških direktorjev. Vsi zmagovalni projekti bodo objavljeni v publikaciji iJungle 2024 Illustrational Annual, podelili pa bodo tudi denarne nagrade za zmagovalce v vsaki od šestih razpisanih kategorijah.

Več o pozivu

Javni pozivi

Javni poziv │ 11. mednarodni natečaj Hiii Illustration

Odprt je mednarodni natečaj za ilustracijo Hiii Illustration International Competition.

Rok za prijavo: 15. april 2024

Javni pozivi

Odprte prijave za WIA 2024

Rok za prijavo: 13. februar 2024

Svetovno združenje illustratorjev tudi v letu 2024 razpisuje mednarodni ilustratorski natečaj, na katerega lahko ilustratorji prijavijo svoja dela v različnih kategorijah.

Več o natečaju

Dogodki, Javni pozivi

Animafest │ Odprte prijave

Rok za prijavo: 1. februar (kratke animacije) 15. marec 2024 (celovečerne animacije, VR)

34. Mednarodni festival animiranega filma Animafest Zagreb vabi k sodelovanju. Avtorji lahko svoj dela oddajo v različnih kategorijah, najboljša dela pa bodo predvajana v sklopu festivala.

Več o festivalu

Javni pozivi

Javni poziv │ LICC

Rok za prijavo: 15. november 2023

London International Creative Competition objavlja javni poziv za ustvarjalce kreativnih strok, ki lahko na tekmovanje prijavijo svoja dela v različnih kategorijah.

Več o tekmovanju

Javni pozivi

Javni poziv │ IX. decembrski sejem ilustracije

Rok za prijavo: 27. oktober 2023

Sejem ilustracije že deveto leto zapored prinaša na ogled in v nakup ilustracije najvidnejših domačih avtoric in avtorjev. Z umeščenostjo sejma v praznični mesec tudi opominja, da je ilustracija sijajno darilo, ki se v različnih barvah, oblikah in formatih lepo poda številnim prostorom in priložnostim. Decembrski sejem bo izveden hibridno, v živo in na spletu.

Prijave na poziv s odprte do vključno petka, 27. oktobra 2023. Na razstavo bo previdoma vključenih 25 avtorjev in avtoric, ki jih bo izbral programski odbor sejma.

Več o pozivu in postopku prijave

Prijavnica

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ Be Izmir

Rok za prijavo: 19. november 2023

IZPA (Izmir Planning Agency) razpisuje ilustratorsko tekmovanje mesta Izmir na temo “harmonija razlik”. Ilustratorje iz vsega sveta vabi k oblikovanju podobe, ki bo odslikavala harmonijo in karakter starodavnega mesta ob Egejskem morju.

Več o natečaju