Javni pozivi

Odprte prijave za WIA 2024

Rok za prijavo: 13. februar 2024

Svetovno združenje illustratorjev tudi v letu 2024 razpisuje mednarodni ilustratorski natečaj, na katerega lahko ilustratorji prijavijo svoja dela v različnih kategorijah.

Več o natečaju

Dogodki, Javni pozivi

Animafest │ Odprte prijave

Rok za prijavo: 1. februar (kratke animacije) 15. marec 2024 (celovečerne animacije, VR)

34. Mednarodni festival animiranega filma Animafest Zagreb vabi k sodelovanju. Avtorji lahko svoj dela oddajo v različnih kategorijah, najboljša dela pa bodo predvajana v sklopu festivala.

Več o festivalu

Javni pozivi

Javni poziv │ LICC

Rok za prijavo: 15. november 2023

London International Creative Competition objavlja javni poziv za ustvarjalce kreativnih strok, ki lahko na tekmovanje prijavijo svoja dela v različnih kategorijah.

Več o tekmovanju

Javni pozivi

Javni poziv │ IX. decembrski sejem ilustracije

Rok za prijavo: 27. oktober 2023

Sejem ilustracije že deveto leto zapored prinaša na ogled in v nakup ilustracije najvidnejših domačih avtoric in avtorjev. Z umeščenostjo sejma v praznični mesec tudi opominja, da je ilustracija sijajno darilo, ki se v različnih barvah, oblikah in formatih lepo poda številnim prostorom in priložnostim. Decembrski sejem bo izveden hibridno, v živo in na spletu.

Prijave na poziv s odprte do vključno petka, 27. oktobra 2023. Na razstavo bo previdoma vključenih 25 avtorjev in avtoric, ki jih bo izbral programski odbor sejma.

Več o pozivu in postopku prijave

Prijavnica

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ Be Izmir

Rok za prijavo: 19. november 2023

IZPA (Izmir Planning Agency) razpisuje ilustratorsko tekmovanje mesta Izmir na temo “harmonija razlik”. Ilustratorje iz vsega sveta vabi k oblikovanju podobe, ki bo odslikavala harmonijo in karakter starodavnega mesta ob Egejskem morju.

Več o natečaju

Javni pozivi

Javni razpis za ustvarjanje v umetniških rezidencah

Rok za prijavo: 8. september 2023

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije z namenom krepitve umetniške ustvarjalnosti posameznikov ali umetniških skupin vabi k prijavi projektov za ustvarjanje v umetniških rezidencah v Berlinu, Londonu, New Yorku in na Dunaju.

Razpisna dokumentacija

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ Tandem

Rok za prijavo: 10. november 2023

Asociacija Tapirulan odpira prijave za mednarodni natečaj na temo “tandem”. Sodelujejo lahko ilustratorji iz vsega sveta, ki oddajo po eno novo delo v kvadratnem formatu. Zmagovalcu tekmovanja bo poleg denarne nagrade omogočena tudi samostojna razstava v Galeriji Tapirulan.

Več o natečaju

Javni pozivi

BCBF │ Razpis za sodelovanje na razstavi ilustracij

Rok za prijavo: 17. oktober 2023

Sejem otroških knjig v Bologni (BCBF) poziva k prijavi za sodelovanje na razstavo ilustracij, ki se bo odvila v času trajanja 61. edicije sejma med 8. in 11. aprilom 2024. Prijavijo se lahko posamezni ilustratorji ali skupine vseh narodnosti, ki so bili rojeni pred 31. decembrom 2006, in katerih delo je namenjeno uporabi v knjigah za otroke.

Več o razpisu

Javni pozivi

Mednarodni natečaj za nove avtorje stripov

Rok za prijavo: 3. september 2023

V sklopu stripovskega festivala Treviso Comic Book Festival je objavljen natečaj za nove avtorje stripov, ki tokrat poteka pod krovno temo ‘lahke stvari’ (‘light things’). K prijavi vabijo vse avtorje – začetnike, ki bi se radi preizkusili v risanju stripov, prijaviti pa se je moč kot posameznik ali kot skupina.

Več o natečaju

Javni pozivi

Ilustratorski natečaj │ iJungle

Rok za prijavo: 15. oktober 2023

iJungle, mednarodno ilustratorsko tekmovanje, k sodelovanju vabi ilustratorje iz vsega sveta, ki lahko svoja dela oddajo v različnih kategorijah. Vabljeni so tudi mladi, še ne uveljavljeni ilustratorji.

Več o natečaju